dissabte, 17 de desembre del 2011

PERSEGUINT LA LLUM (Carlit i Les Bulloses)

No es pot perdre mai l'esperanza, al final la recompensa és més gran del que t'imagines, una petita escletxa de llum a través d'un mar de núvols et magnifíca un paisatge sublim que et deixa sense respiració. Cal estar sempre a punt, cal estar sempre alerta, cal fusionar-se amb els elements per veure l'immensitat de la natura.
Només arribar, el primer contratemps, la barrera baixada i sense poder passar amb el cotxe, caxiiiiiiiiiissss, per tant a carregar les motxilles les tendes i els equips i cap amunt falta gent, amb lo cual hem de sumar 1h i mitja més a l'horari previst amb la conseqüent pèrdua de llum i temps, però això també forma part de l'aventura.


De totes maneres el cel no jugava al nostre favor, una capa de núvols o cobria tot i és en aquests moments que penses "ostres, tota la setmana esperant aquest moment i guaita quin panorama, una hora de retard carregat com un burro i amb poques possibilitats de millorar..."
Però la sort és dels qui la busquen i al arribar al punt d'acampada després de 3h de caminar i  sense pràcticament parar, una escletxa de núvols va deixar passar uns últims radjos de sol que ens van deixar amb la boca oberta, tan a l'Oest mostrant-nos un paissatge magnífic, com a l'Est amb el pic il.luminat que ens quedava al dabant.

Cara Oest  -  ISO 100  - f/18 - 1s
trípode + filtre DN 2 pasos hard + LR + Ps
Cara Oest - Sony A700  -  ISO 100  - f/18 - 1,5s
trípode + filtre DN 2 pasos hard + LR + Ps

Ja veus les motxilles saltar por aquí i enllà, agafant els trípodes, buscant enquadres, treient bosses, filtres... mai havia muntat tant ràpid, i es que això en el nostre país dura ven pocs minuts o sigui que com no t'afanyis... tururut!

Cara Est - ISO 100 -  17 mm - f/20 - 1,6s
trípode - filtre DN 2 pasos hard + Lr +Ps

Cal agraïr aquestes fotos també al conjunt de membres de l'expedició com per exemple en Jordi i al Heavi ja que ells anaven més enfocats cap a un objectiu alpinísti, donat que pretenien coronar el cim del Carlit de 2921m (tela marinera!), i mentres nosaltres (en Marc el Pitu i jo) feiem l'indiuu immortalitzant l'escena, o al menys es el que feia jo, ells procuraven trobar un raconet arrasarat per muntar el campament i poder passar la nit amb condicions... penseu que la temperatura començava a baixar i prova d'això era veure els llacs pràcticament glaçats!
I com era d'esperar la llum va desapareixer en un plis, i... àpali, a ajudar al personal a muntar el "campament", preparar la sopeta, el puré sense sal, les croquetes glaçadetes, el fuet ... mmmmmh que bò eeeeh! En fí va ser un sopar de luxe amb dos o tres estrelles michelin... per lo menys!
Aquella estoneta... vaig aprofitar per fer algo de profit metre bullia l'aigua,

ISO 400 - 17mm - f2,8 - 10s
trípode - Lr + Ps
Després a preparar la jornada de demà i unes partidetes a l'UNO per matar el temps, total que a les 19:00 ja erem a punt "d'anar a dormir", bé, o això és el que ens pensavem...!
Doncs sí, feia tan de fred que no es podiar aclucar un ull, les hores no passaven i ja estava cansat de pensar els enquadres per l'alpenglow de demà a les 7:00h. i de preguntar-li al Marc quina hora era i de sentir "respirar profundament" al Pitu...de cop i volta el Heavi que crida des de fora, "tio hi ha una lluna de collons, no et perdis això" , de totes maneres ja feia estona que li donava voltes a sortir del sac i posar-me a fer unes nocturnes, perque passar fred per passar fred, prefereixo disfrutar una mica... i cap a fora falta gent, el cert és que aquestes fotos son gràcies al meu germanet...

ISO 400 - 17mm - f/8 - 30s
filtre d'estrella + Lr + B&N en Ps
Amb els dits del peus que no ser si en tenia 1 ò 10, decidim acabar la sesió i tornar cap a les tendes a veure si arriba aviat el matí... abans una última foto... i es que això és un vici...!!!

Llum de lluna (plena) ISO 100 - 17mm - f/2,8 - 25s
trípode + Lr + Ps
Finalment sonen "els despertadors" i les dues expedicions, la fotogràfica, formada per en David, en Marc i Jo mateix. i la alpinística, formada per en Heavi, i el Jordi, i després de fer una mica el ronso i d'un esforz digne de sortir en els llibres d'història...ens posem en marxa, cadascú en la seva direcció!
Enfilats una mica més amunt per agafar perspectiva, intentem buscar una ubicació amb algo d'interés, però ens resulta molt difícil triar un punt de conexió amb la sortida del sol o sigui que després de provar diversos enquadres treiem els bartuls i preparem l'equip, la cosa promet pq el cel és plè d'estrats i de seguida agafen uns tons impresionants. L'espera de havia valgut la pena...

ISO100 - 18mm - f/9 - 1,3s
trípode + filtre DN 2 passos hard + Lr + Ps
Mentres uns pujaven al cim del Carlit, un tema d'admirar, uns altres desfeiem el camí del dia anterior tot intentant recordar els punts d'interés que de pujada, i que per manca de llum i de temps no haviem pogut immortalitzar.
Ara disposava d'un temps magnífic del qual vaig disfrutar enhormement i dels cuals us en deixo unes imatges pq en gaudiu vosaltres també...
Gràcies a tots per compartir amb mi aquestes estones increibles i enhorabona al Heavi i al Jordi per coronar el cim del Carlit!
ISO100 - 17mm - f/25 - 0,25s
trípode + filtre DN 3pasos hard + Lr + Ps

ISO 100 - 17mm - f/25 - 1,3s
trípode + filtre DN 2 passos Hard + Lr + Ps

ISO 100 - 17mm - f/25 - 1s
trípode + filtre DN 2 passos hard + Lr + Ps


ISO 100 - 17mm - f/22 - trípode + filtre DN 2 passos hard + Lr + Ps  

ISO 100 - 17mm - f/22 - trípode + filtre DN 1 pas hard + Lr + Ps

7 comentaris:

  1. Eii, ha valgut la pena esperar.
    Va ser una molt bona experiencia, a veure si la podem repetir més sovint.
    Em queda amb la 4 i la 8.

    Bons reis.

    ResponElimina
  2. Quina manera de començar l'any!! Això promet.
    La veritat és que va ser una sortida memorable, d'aquelles que queden i que deixen un record molt bo.
    Una vegada més t'han quedat unes imatges boníssimes.
    Coincideixo amb el Marc, la 8 és molt xula.
    Felicitats Franky! Ja has aconseguit la primera de les 12.

    ResponElimina
  3. Esteu perduts nens! a la que es proba això ja no es pot parar, ara ja sabeu lo guapo que és i no us ho podreu treure del cap! jeje

    Molt bona aventura! Impagable la primera foto amb la pose a lo Galen Rowell del Xavi 8^)

    Hem quedo amb la 2, la 4 i la 6. La 4 millora molt si talles just pel mig de la marca d'aigua, així treus el roc inferior que es cola i distreu una mica.

    Ens veiem!

    ResponElimina
  4. Gràcies pels vostres coments... realment sempre queda el gussanillu de tornar-hi i millorar alguna coseta, encara que hi hagin coses inmillorables com la pose del Heavi, com molt bé apuntes Gorka!

    ResponElimina
  5. Tela la fila que faig! Ni m'havia fixat. Jo diria que més que al Galen m'assemblo a l'Urkel, jajaja 8-)
    Gorka, al loro que anem a tope i a sobre els reis m'han portat la D5100, uueeeee.... Ja et demanaré assessorament, crack.
    Franky, la nocturna de les tendes queda guapíssima penjada a la paret!

    ResponElimina
  6. Imagino que llego tarde y a posteriri debes de haber puesto más fotos en la entrada, porque a mí la última me parece buenísima, un magnífico ejemplo del tema curvas que nos contó Gorka. Y la nocturna con las tiendas de campañas muy buena también. Estas son las excursiones que hecho de menos, je, je. Acampar en la montaña y toda la tropa. Enhorabuena!!!

    ResponElimina
  7. Nunca es tarde Jose Antonio! celebro que te gusten y sí, estos momentos son increibles de fotografiar y sobre todo de vivir y compartir con los amigos o familia, esto es lo que me hace sentir vivo y gracias a la fotografia poder revivirlo una y otra vez.
    De todas formas lástima que los -12ºC del momento no se puedan reproducir, tambien tiene su parte chunga... ja,ja,ja!
    Un abrazo compañero! :-)

    ResponElimina

COMENTARIS

Altres treballs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...