divendres, 14 de setembre del 2012

Summer time

Una de les millors coses de fer fotos ve ara a part del moment de fer-les, esclar. Publicar-les al blog, tenir-les a l'ordinador, penjar-les a la paret de casa... en fí, observar-les i gaudir d'elles una i una altre vegada, fins i tot poder tancant els ulls i recordar-ne l'olor, d'aquell aire càlid provinent del mar, d'aquella olor de sal, d'aquella sensació de pau i de sentir-se unit d'alguna manera a aquell paisatge, els peus molls i plens de sorra fresca de la tarda i el cap vespre...

Són les 19:30h, agafo la càmara i el trípode amb tots el bàrtuls i corro cap a la localització que havia decidit al matí, però ...ha surgit un "problema" , la llum polaritzada que es filtre per sota de les boires "m'obliga" a fer una parada abans d'hora... ai, ai, ai que no arribaré a temps... però de moment aprofito la llum i aquí en va una del Xiringuito de la platja!

Sony Alpha700; Tamron 17-50 a 17mm;  ISO 100; 0.5s a f18 + filtre polaritzador + hard2 i trípode; revelat en Lr+Ps


Un cop amb la captura a la targeta, m'espavilo pq si no, no aconseguiré arribar al destí fixat, que la Terra gira molt depressa carai... Equivoco el camí i m'enfilo per unes dunes per escurçar metres i localitzar millor el lloc... però... craso error, no puc resistir-me, al paisatge és espectacular i la llum m'atrapa. Ja em tens enfrescat en una nova panoràmica, amb encuadres i filtres... total que penso "més val pájaro en mano" i aquíen teniu una altre!

Sony Alpha700; Tamron 17-50 a 17mm; Unió de dos fotos horitzontals; ISO 100; 0.5 i 2s a f18 + filtre polaritzador + hard2 i trípode; revelat en Lr+Ps


Estic força content de la llum que estic tenint, però... no del tot i decideixo intentar l'objectiu fixat.
Així que recullo tot el material i a la carrera cap a la localització "prevista"... Però si! ho has endevinat, un altre "imprevist" de la natura que m'atura obligatoriament... aquesta no la deixo escapar!

Sony Alpha700; Blending 2 fotos; Tamron 17-50 a 17mm; ISO 100; 10s a f18 filtre polaritzador + ND6 + tècnica del dit per evitar flares+ trípode; revelat en Lr+Ps


La fí d'un dia, acomiada la vida d'un exemplar magnífic de Medusa a la platja de Pals, amb les Illes Medes a l'esquena i les onades acariciant els peus... La bellesa de la posta i la seva llum, barrejada amb la mort, tot de sensacions que puc reviure en una intensa sessió fotogràfica que trigaré a oblidar...

Fins aviat!
Fran:-)

6 comentaris:

  1. Increíbles la tres fotos especialmente las dos últimas que son preciosas. Para que luego digan que el verano con el calor solo invita a playita y poco más. Pero si hasta en la playa se pueden hacer magníficas fotos!!.

    ResponElimina
  2. Si señor, solo falta observar y preparar (o no) el momento... celebro que te gusten, un saludo! :-)

    ResponElimina
  3. Ja t'imagino corrent per allà: ostres que el sol se'n va, ostres ara apareix aquell tio que m'espatlla la foto, casum tot, ara aquell núvol se m'ha mogut... I al final 3 fotos boníssimes!
    M'agraden totes 3: la primera, per la llum polaritzada i el tons contrastats i saturats contra el cel blau; la segona, molt bona pano amb el riuet que et condueix d'un costat a l'altre suaument fins la posta; i la tercera, la textura del primer pla amb detall de la medusa blava contrastada amb la posta de sol.
    Molt bona entrada, Fran! Que la pròxima no tardi tant en arribar, eh! 8^)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com em coneixes eeeh bribóóóóón! Ni que fossis el meu germanet, ja, ja, jaaa! tens tota la raó, encara que aquí les veiem tan ben posadetes cada una se las trae 8^)
      Per cert, la primera em va costar moltíssim, no parava de apareixer gent a l'encuadre... segur que no eres per allà!

      Elimina
  4. Bona serie Fran, vas portar-te una bona collita. M'agrada la primera, tot i que es la típica que jo no hauria vist, moltes vegades ens obsessionem (jo el primer) en evitar tot rastre humà i ens perdem bones fotos. En qualsevol cas explorar, descobrir, fer fotos noves... això és el que més mola i enganxa de la foto de paisatge. Bona feina company!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també em costa veure-les però aquesta em cridava massa fort... ja,ja,ja! La llum era bestial tio i vaig pensar que la gent fins i tot i quedaria bé.
      Estic content de que t'agradin i... del tot enganxat!
      Fins aviat!
      Fran :-)

      Elimina

COMENTARIS

Altres treballs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...