divendres, 8 de març del 2013

Jugant amb els elements

La última de les meves excursions marítimes em va regalar una espectacular sortida de sol, encara que el cel era pràcticament ras, vaig poder disfrutar amb el meu germà i el Marc dels colors de la Mare Natura.
Vaig jugar amb els elements compositius que m'ofereix aquesta bonica Cala de Cap Roig, tot i que havia fet els "deures" preparant la sortida, sempre intento trobar-hi punts d'enquadrement una mica originals... sí, sí, ja ser que acabem fent la típica, per tenir-la "per si de cas" , però el tema és que vaig intentar ser algo original.
La última de mis excursiones marítimas me regaló una espectacular salida de sol, aunque el cielo era prácticamente raso pude disfrutar con mi hermano y mi amigo Marc de los colores de la Madre Naturaleza. 
Jugué con los elementos compositivos que me ofrece esta bonita Cala de Cap Roig, aunque había hecho los "deberes" preparando la salida, siempre intento encontrar puntos de encuadre algo originales ... sí, sí, ya se que acabamos haciendo la típica para tenerla "por si acaso", pero el caso es que intenté ser algo original.

 Aquesta primera, i encara sense sortir el sol, vaig buscar un primer plà destacat, em va agradar aquesta roca, la seva forma em recordava un trilovita, que és una espècie d'animal prehistòric que va apareixer fa 15 milions d'anys, la llum d'aquell moment mi va transportar...
Esta primera, y aún sin salir el sol, busqué un primer plano destacado, me gustó esta roca, su forma me recordaba un trilovita, que es una especie de animal prehistórico que apareció hace 15 millones de años, la luz de aquel momento me  transportó allí ...

Sony A700; Tamron 17-50 a 22mm; ISO 100; f/14; 15s.
trípode + ND hard2;
revelat en Lr+Ps


En aquesta altra vaig fer una composició matemàtica, si divideixes la foto amb la regla dels terços, veuràs com en els quatre punts d'intersecció hi ha almenys un parell de punts importants de la fotografia, el sol i el principi de l'illot i el final del reflex al mar. Sembla senzill oi?, Doncs no ho és tant ... de totes maneres crec que hi ha una harmonia molt bonica amb aquests elements.
En esta otra hice una composición matemática, si divides la foto con la regla de los tercios, verás como en los cuatro puntos de intersección hay por lo menos un par de puntos importantes de la fotografía, el sol y el principio del islote y el final del reflejo en el mar. Parece sencillo ¿verdad?, pues no lo es tanto ... de todos modos creo que hay una armonía muy bonita con estos elementos.

Sony A700; Tamron 17-50 a 17mm; ISO 100; f/25; 0,6s.
trípode + 2 filtres superposats ND hard1 i 2 ;
revelat en Lr+Ps



I aquesta última, on el sol ja picava fort, vaig intentar jugar amb l'esclat de les onades en aquestes primeres roques, aquí calia trobar una velocitat d'obturació adequada per captar el moment i a l'hora permetre una mica d'ús del ND per no cremar el cel.
Y esta última, donde el sol ya picaba fuerte, intenté jugar con el estallido de las olas en estas primeras rocas, aquí había que encontrar una velocidad de obturación adecuada para captar el momento y a la vez, permitir algo de uso del ND para no quemar el cielo.
Sony A700; Tamron 17-50 a 17mm; ISO 100; f/16;1/250s.
trípode + ND hard2 en supermoviment;
revelat en Lr+Ps


Espero que us agradin i fins aviat
Fran:-)

14 comentaris:

  1. Me parece guapísima la primera y muy buena la última teniendo en cuenta la dificultad técnica debido al rango dinámico que hay en la escena. Una salida realmente productiva. Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Jose! Llevas razón con la tercera me costó "un huevo", però quedé bastante satisfecho con el resultado :-)

      Elimina
  2. Me encanta la luz y color de la primera y ese juego con las dos rocas.
    Buena entrada
    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Celebro que te guste Xose! Esta roca me inspiró a la primera! :-)

      Elimina
  3. MUy buenas si señor, quizás me quede con la primera. Mi última salida a hacer calas fue precisamente a esta playa donde me llevo un amigo. Enhorabuena, porque tus fotos son con cada entrada más buenas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Todavía me quedan un par en la recámara, je,je... esta playa da mucho juego y intento inspirarme en cada salida aunque no siempre lo consigo. En esta obtuve buenos resultados!
      Un saludo y gracias por pasar! :-)

      Elimina
  4. Aquesta sèrie em sona ;-)
    Em quedo amb el trilovita i aquest súper revelat!

    ResponElimina
  5. La primera és genial, quins tons i quina llum.
    Molt bona!
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo millor va ser aquesta estona, just abans de que sortis el sol, després els núvols es van acabar de trencar i va quedar el cel ras, però va estar força bé!
      Gràcies per passar, salut! :-)

      Elimina
  6. Bona serie Fran.
    No va ser un matí espectacular, però tu sempre hi treus suc.

    A veure si la repetim.

    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure a veure! que fa dies que no ens veiem!
      Fins aviat ;-)

      Elimina

COMENTARIS

Altres treballs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...