diumenge, 19 de novembre del 2017

Per terres Basques

Hola!
Aquí teniu una petita col.lecció de bolets que he pogut fotografiar amb la tècnica del macro i de la mà del micòleg i fotògraf Àlex Alonso, (tot i que ell diu que no ho és... ja, ja, jaaa!) us deixo l'enllaç perque l'Àlex és un exel.lent coneixedor d'aquest tema, fa molts anys que fotografia bolets, a part d'insectes, plantes i amfibis... i domina la tècnica i transmet l'estima per fer-ho a la perfecció, us recomano un dels seus tallers perquè ho passareu genial... des d'aquí una abraçada Àlex i ànims per seguir-ho fent a aquest nivell...

Hola!
Aquí os traigo una pequeña colección de setas que he podido fotografiar con la técnica del macro y de la mano del micólogo y fotógrafo Álex Alonso (aunque él dice que no lo es ... ja, ja, jaaa!), os dejo el enlace porque Álex es un excelente conocedor de este tema, hace muchos años que fotografía setas, aparte de insectos, plantas y anfibios ... y domina la técnica y transmite el aprecio por hacerlo a la perfección, os recomiendo uno de sus talleres porque lo pasaréis genial ... desde aquí un abrazo Alex y ánimos para seguir haciéndolo a este nivel ...




Àlex i Iñigo preparant la presentació a Mondragón



l'Àlex ensenyant i explicant tècniques durant el treball de camp





Anàlisi i valoració de les fotografies realitzades durant la sessió fotogràfica en el bosc



A més a més vam està de conya durant els dos dies del taller que vam passar a Euskal Herria en una casa Rural fantàstica que es diu El Caserío de Areano que està situat en un barri rural de Mendiola a tocar del poble de Aretxabaleta i molt a prop de Mondragón a la província de Gipuzkoa, amb una gent fantàstica i molt acollidora, des de aquí una abraçada a tots... no els anomeno porque m'en deixaria algun i més val no enemistar-se amb un Basc, ja, ja, jaaaa! és conya que son molt bona gent com us deia, i a sobre sensibilitzats amb el poble català i això és d'agrair, que amb la simpatia que ens tenen per les espanyes, una mica de "carinyu" no ve malament, ja, ja, jaaaaa! En fi, que si aneu per allà us ho recomano, unes vistes magnífiques i una cuina de bon tastar ;)

Además estuvimos de coña durante los dos días del taller que pasamos en Euskal Herria en una casa rural fantástica, El Caserío de Areano  que está situado en un barrio rural de Mendiola cerca del pueblo de Aretxabaleta y muy cerca de Mondragón en la provincia de Gipuzkoa, con una gente fantástica y muy acogedora, desde aquí un abrazo a todos ... no os pongo todos sus nombres porque me dejaría alguno y más vale no enemistarse con un Vasco, ja, ja, jaaa! es coña que son muy buena gente como os decía, y encima sensibilizados con el pueblo catalán y eso es de agradecer, que con la simpatía que nos tienen por las españas, un poco de "cariño" no viene mal, ja, ja, jaaaaa! En fin, que si vais por allí os lo recomiendo, excelentes vistas y una cocina de buen probar;)




Casa rural El Caserío de Areano després d'un petit xàfeg.
Un lloc maquíssim, una abraçada al Mikel que ens va atendre molt bé.


Tornant a la fotografía dels bolets, vaig descobrir exemplars que no havia vist mai els quals vaig provar de fotografiar tal i com l'Àlex ens va explicar en el taller i que mitjançant la tècnica del macro, que és la que vam fer servir, vam obtenir uns resultats força xulos. També hi ha altres tècniques, amb teleobjectiu per exemple, on pots aillar encara més el subjecte,  etc... en fi, que totes tenen el seu intríngulis.
Preparar una foto d'aquestes, vol el seu temps, primer trobar l'exemplar en qüestió, després observar-lo i veure'n les peculiaritats, això vol dir conèixer una mica l'espècie per valorar-ne l'interés, després comprovar el tema de llums i ombres, també el fons si queda lluny o a prop, desenfocat o definit... i finalment, estirar-se a terra i començar a treballar per obtenir una bona foto... o sigui que de senzill, res de res... , molta pasciència i pràctica ja ,ja, jaaaa!
No sé, a mi em va passar el matí volant...


Volviendo a la fotografía de las setas, descubrí ejemplares que no había visto nunca y a los que probé de fotografiar tal como Álex nos explicó en el taller y que mediante la técnica del macro, que es la que utilizamos, obtuvimos unos resultados que fueron bastante chulos. También hay otras técnicas, con teleobjetivo por ejemplo, donde puedes aislar aún más el sujeto, etc ... en fin, que todas tienen su intríngulis.
Preparar una foto de estas, requiere su tiempo, primero encontrar el ejemplar en cuestión, luego observarlo y ver las peculiaridades, esto significa conocer algo la especie para valorar el interés, después comprobar el tema de luces y sombras, también el fondo si queda lejos o cerca, desenfocado o definido ... y finalmente, tumbarse en el suelo y comenzar a trabajar para obtener una buena foto ... o sea que de sencillo, nada de nada ... mucha paciencia y práctica, ja, ja, jaaa!
No sé, a mí me pasó la mañana volando ...

Espero que us agradin!


P.D: lo he traducido en castellano también y al Vasco no me he atrevido para evitar alguna que otra cagada en la traducción del texto, os pido disculpas de antemano y un fuerte abrazo desde Cataluña!

Ikusi nahi baduzu!
A besarkada,
Fran

Ganoderma lucidum?
estava en mig d'un prat verdíssim molt guapo


Aquest si que no he trobat l'espècie
a veure qui m'ajuda  ;)






Macrolepiota Procera,

vista cenital, tenia un barret brutal aquest exemplar





Macrolepiota Procera

és el mateix que l'anterior però vist de costat







Clathrus archeri

Aquest és una passada, agafa unes formes increibles




7 comentaris:

  1. Molt guapes, ja m,agradaria conèixer la tècnica. La il.luminació és amb flash? Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eduard! Què va, el flash no el faig servir quasibé mai, aquí només amb un difusor i pots de tetrabric oberts i doblegats al revés i així pots fer rebotar la llum i controlar les ombres, és una mica entretingut però mola, amb el bolet que no ser el nom, vaig estar 45 minuts abans no vaig disparar la primera foto o sigui que veig que cal força pasciència...
      Una abraçada company!

      Elimina
  2. Excelentes!!! Que envidia, hace años que conozco las fotos de Alex a través del Fotonatura y me parece verdaderamente un crack, probablemente el mayor especialista en este apartado en concreto de la fotografía de naturaleza. Seguro que has aprendido un montón.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jose Antonio! Pues la verdad es que sí, aprendí bastante, pero no de técnica (bueno, un poquito también ;), esto con la experiencia ya se coje, lo que más me gustó del taller es esa transmisión de pasión por realizar estas fotos, la motivación que transmite Álex es un verdadero tesoro! Y eso se nota en las fotos.
      Gracias y un abrazo Jose!

      Elimina
  3. Hola Fran!! Ya tenía ganas de ver esas fotos que hiciste en el taller; están todas geniales, pero me gusta especialmente la 2ª, la que no has identificado (yo tampoco se cuál es). Enhorabuena, son estupendas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Por cierto, soy Alfredo.....jeje

      Elimina
    2. Se quien eres Willy! ja, ja, jaaaa! Gracias campeón, la verdad lo pasamos genial, a ver si Álex nos ayuda con el nombrecito este, ahora está bastante liado con cursos, xarlas y demás... un día de estos lo veré y a ver si lo descubrimos. Por cierto, el otro día ya vi el reportaje y salimos todos muy guapos, ja, ja, jaaaa... hay cosas que no se arreglan ni con la TV!
      Un abrazo!

      Elimina

COMENTARIS

Altres treballs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...