dissabte, 1 de setembre del 2018

Pasiència i anar fent!

És una mica el que pensava mentre els mosquits intentaven atravesar l'indumentaria que portava per l'ocasió, aquestes petites bestioles que no paren de fotre la guitza als soferts fotògrafs nocturns i matiners, si, si... encara que sigui en plè agost, anava tapat fins les orelles (gat vell!).
En fi, un cop localitzada l'ubicació vaig aproximar-me al punt escollit un cop s'havia post el sol, l'hora blava és un moment idoni per fer els primers ajustos i disparar unes fotos de prova per assegurar els petits detalls que caldrà tenir controlats a l'hora definitiva, exposició, enfoc i programació de l'intervalòmetre a part d'altres ajustos de càmara.
Un cop tot llest, doncs a gaudir de l'espectacle, tot i que aquest va durar 5h i mitja, més o menys... i no val jugar amb el mòbil que et pot fotre enlaire l'obscuritat al costat de la càmara, a no ser que t'apartis molt, però qualsevol deixa la càmara i el trípoder sols a la Costa Brava a l'estiu... ja, ja, jaaaa!

Les circupolars tenen aquell component màgic i de misteri que et dixa una mica en suspens el resultat final,  i que no podràs comprovar fins a la edició a l'ordinador, per exemple, hi han components "extres", com la llum de la contaminació lumínica de faroles, cases i pobles del voltant que no controles massa i que poden afectar a la exposició i alguna que altre excepcionalitat que pugui sorgir durant les hores fosques, com un parell d'expedicions sumbmarines que van apareixer del no res de sota l'aigua amb les seves llanternes, en fi, coses del directe...

Un cop davant de l'ordinador, tot és més fàcil, eliminant aquests fotogrames "defectuosos" i juntant tota la seqüència, en aquest cas de 350 fotos, més una de primer plà i un parell de fotogrames foscos per eliminar el soroll, fas un apilat (en modo aclarar) en Ps i amb uns tocs finals de revelat i ja ens quedaria la cosa llesta per contemplar aquestes boniques traces al cel que deixa el nostre planeta al anar girant al voltant de l'estrella Polar com a eix principal.

Doncs au! espero que us hagi agradat i fins la propera!







Nikon D750 amb un 17-35 f/2.8 a 17mm
Fotos cel: ISO 800 a F/4 - 29s
Fotos pp: ISO 100 - 10s
Tripode + intervalòmetre i anar fent

6 comentaris:

  1. A mi no és que m'hagi agradat, és que m'ha encantat i m'he quedat amb la boca obertat. Quina passada!
    Em fa molta enveja no controlar tot aquest processat posterior, un servidor encara va amb l'estartrail :-)
    Una abraçada, Fran Brutaaaal

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja, jaaa, jaaaaa... no serà tant!
      No és mala opció lo de l'estartrail, però jo em defenso millor amb Ps.
      Lo més complicat, bé, diria entretingut, és fer les fotos ja que son unes quantes hores fotent l'indio per les roques i fent alguna "cabezadita" per passar l'estona...
      Mira, primer fas els jpg de les fotos del cel exportant amb el Lr, vas al Ps i les fusiones amb modo ACLARAR, acoples la capa i la guardes junt amb la del Primer Plà que hem fet a la hora blava amb una màscara de capa, així conseguim textures a les roques, sense afectar al cel i sense passar-se ja que ha de quedar una llum coherent i finalment jo hi ajunto un fotograma Fosc, fusionat a modo RESTAR, que he fet al final de tot, tapant l'objectiu amb la tapa i així eliminem tot el soroll.
      Ho acoples tot i ja està acabada la circumpolar...
      El que hem de fer és quedar un dia i ens distreiem per aquí dalt amb alguna nocturna, ja, ja, jaaaa!
      Una abraçada company!
      ;)

      Elimina
    2. Respecte als mosquits els que et varen picar es diuen Aedes mariae, es desenvolupen en els forats de les roques de vora mar, moltes vegades amb una salinitat de l'aigua superior a la del mar, pràcticamnet salmorra. La seva picada a mi em mortifica molt. Una abraçada

      Elimina
    3. Tens tota la raó, ara ja sé còm anomenar-los... sempre m'he preguntat quin servei fan a l'ecossistema aquestes bestioles del dimoni.... penso que d'algo deuen servir? A mi em fant molta nosa... ja, jaa, jaaaaa!

      Elimina
  2. Brutal!!! Menudo trabajo tienen estas fotos, lo mejor sin duda la noche pasada en la naturaleza, aunque en esta ocasión como cuentas parece que tenías malos compañeros.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De verdad Jose! Los mosquitos es lo peor, suerte que ya me lo se y voy tapado hasta las orejas! Luego estan los imprevistos, en este caso fueron 2 expediciones de submarinistas, ya que en esta roca hay una cueva y a menudo se hacen inmersiones, de hecho no quedaron mal las fotos en que me aparecen sus linternas debajo del mar... igual edito una de ellas.
      un abrazo,

      Elimina

COMENTARIS

Altres treballs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...